"Vay Be!" Dedirtmek
Eğitim Süresi: 11 Dk.
Eğitmen: Ahmet Şerif İzgören
Eğitimin İçeriği
- 1,5 liralık mürekkep koskoca evi döşer mi?
- Bahtiyar Yıldız Güney Afrikalıları nasıl oynattı?
- Hizmet kalitesi Japon dağlarının zirvesinde mi?
- Üç köfte, üç marka değeri
- Siz hiç makam koltuğunda turşu suyu içtiniz mi?
Ahmet Şerif İZGÖREN
1965 yılında İzmir’de doğdu. Kuleli Askerî Lisesi’nin ardından 1987’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi bölümünden mezun oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üsteğmen rütbesine kadar görev yapan İzgören, 1991 yılında TSK’dan istifa ederek ayrıldı. Ankara Üniversitesi
TÖMER’in Bursa’daki kurucu müdürlüğünü yaptı, daha sonra özel sektörde iki şirkette genel müdürlük görevinde bulundu.
1996 yılında şu an İzgören Akademi olan Academy Internatıonal’ı kurdu. 1998-2003 yılları arasında, İngiltere’deki Northampton Üniversitesi Sunley Management Center’la iş birliği projesini yürüttü. 2001 yılında bir yıl KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu.
1998 yılında Elma yayınevini kurdu. Elma yayınevi ve Elma Çocuk 2,5 milyon kitabın okurlarla buluşmasını sağladı. Bugün yayınevinin içinde Türkiye’nin tek Türk Çocuk Edebiyatı müzesi bulunmakta, Müzecikte yazarlar ve çocuklar bir araya getirilip çocuklara kitap okuma ve yazma sevgisi aşılanmaktadır.
İzgören; İngiltere, Avusturalya, Azerbaycan, Ukrayna, Danimarka, Almanya, Slovenya, Avusturya, Gürcistan gibi ülkeler de dâhil olmak üzere 5000’i aşkın eğitim ve seminer verdi. Bunların yarısından fazlası gönüllü seminerlerdir. Türkiye Uğur Böcekleri Projesinin kurucu liderliğini yaptı. Amacı dürüstlük, iş kalitesi, girişimcilik değerleriyle birlikte hoşgörü ve yurt sevgisi ilkelerini yaymak olan projeye katılan gençler aldıkları eğitim sonrası çocuk esirgeme kurumları, cezaevleri, ilköğretim okulları ile Anadolu’nun birçok kasaba ve köyünde 3.900’ü aşkın gönüllü seminerde 470.000’i aşkın vatandaşımıza ücretsiz eğitimler verdi. Türkiye Uğur Böcekleri Programı kapsamında Ahmet Şerif İZGÖREN’ de gönüllü bir uğur böceğidir. Proje 2015 yılında dernekleşti.
2014 yılında Manisa Demirci’de kurduğu Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği Dünya Ekolojik Tarım Örgütü FIBL tarafından yapılan bir yarışmada Türkiye’nin en iyi organik tarım çiftliği ödülünü aldı. Bu çiftlikte gençlere Üretim ve Girişimcilik alanlarında ücretsiz eğitimler verilmektedir.
Yayınlanmış otuz beş kitabı vardır.