Design Thinking Problemler Var!
Eğitim Süresi: 15 Dk.
Eğitmen: Ediz Sarıkaya
Kimlere Öneriyoruz?
Kurumunda veya bireysel olarak problemleri yöneten, problemleri anlamaya, nedenlerini ortaya çıkarmaya ve çözümler üretmeye çalışan herkese.
Eğitimin Hedefi
Problemleri kalıcı olarak ortadan kaldırmak üzere doğru bir yöntemle nasıl ele alabileceğimizi öğrenmektir.
Eğitimin Amacı
Bir problem çözme aracı olan Design Thinking metodunun amacını, yöntemini, uygulama adımlarını ve temel becerilerini ele alarak bireylere bu yöntem hakkında farkındalık oluşturmak ve başlangıç seviyesinde bilgileri aktarmak.
Eğitim Geliştirdiği Yetkinlikler
- Problemleri Kabullenme
- Problemleri Anlama
- Gerçek Nedenlere Ulaşabilme
- İnsan Odağından Problemlere Bakabilme (Empati)
- Neden Analizi Yapabilme
- Çözüm Fikirleri Üretebilme
- Doğru Çözüm Seçimi Yapabilme
- Çözümleri Uygulayabilme
Eğitim İçin Özlü Söz
Problemlerinizin gücü yüksek, onları çözebilecek güç hep sizinle olsun.
Kitap Önerisi
- (İngilizce) Design Thinking for Strategic Innovation: What They Can't Teach You at Business or Design School" by Idris Mootee
- (Türkçe) Tasarım Odaklı Düşünce - Design Thinking – Emrah Kozan
Eğitim İçeriği
- Problemleri Kabullenme
- Design Thinking Tanımı
- Design Thinking Adımları
- Örnek Vaka Çalışması
Ediz Sarıkaya
Bu dünyada yapılan tüm şeylerin aslında bir insana ulaşabilmek gayesi ile yapıldığına inanan ve bunu en iyi icra edebileceği mesleğin Endüstri Mühendisliği olacağını keşfedip, 1997 yılında Uludağ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yine okul yıllarında kendisini en iyi hissedeceği ve en çok faydayı üretebileceği alanın bilişim olduğuna karar vererek, Endüstri Mühendisliği ve bilişim alanlarını birleştirmek üzerine yol haritasını oluşturdu. İlk profesyonel deneyimi Bursa Robert Bosch Otomotiv Parçaları fabrikasında üretim planlama mühendisi oldu. Otomotiv ile bu tanışması onu uzun yıllar sürecek bir otomotiv endüstrisi tutkusunun içine itti. Kısa kısa tekstil ve enerji sektörlerinde deneyimleri olsa da yine hep otomotiv sektörüne döndü. Yerel ve uluslarası bir çok şirkette Bilgi Teknolojileri alanında farklı rol ve pozisyonlarda görevler aldı. Deneyimleri arasında, Bilgi Teknolojileri altyapılarının kurulması, Bilgi Güvenliği politikalarının oluşturulması, yazılım geliştirme, yazılım proje yöneticiliği, organizasyonel gelişim, süreçlerle yönetim uygulamaları, Bilgi Teknolojileri üst düzey yöneticilikleri bulunmaktadır.
Öğrenmenin hayat boyu olduğuna inanmakta ve 2014 yılında Galatasaray Üniversitesi Yönetişim Bilişim Sistemlerini tamamlamıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisidir. Değişime ve yerinde durulmaması gerektiğine inanmakta ve bugüne kadar farklı bir çok alanda sertifikasyonları tamamlamıştır.
Halen uluslarası bir otomotiv şirketinde Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri yöneticisi olarak profesyonel hayatına aktif olarak devam etmektedir. Kurumunda ve kurumlara Dijital Dönüşüm yolculuklarında, durum değerlendirmesi, stratejinin oluşturulması, farkındalığın arttırılması, dijital dönüşümün sağlanması için gerekli gelişim alanlarının tespiti ve geliştirilmesi için ilgili projelerin oluşturulması ve yönetilmesi için destek vermektedir.
Hayatı, insanları seven, insanı değerli yapan evrensel nitelikleri ön plana çıkarmaya ve uygulanmasına katkı sağlamaya çalışmayı kendine amaç edinmiş, hem mesleğini hem de yaşam biçimini insanın değerinin arttırılması için adamış bir beşer olarak kendini tanımlamaktadır.
Zaman zaman kendini, bakış açısını ifade etmek için aklındakileri yazıya döktüğü ve paylaştığı edizzzz.com isimli bir web sayfası vardır. Marangozluk tutkusu ve hobisidir.
Dijital Dönüşüm Strateji oluşturma, Dijital Dönüşüm Olgunluk Değerlendirme, Dijital Okur Yazarlık, Desgin Thinking konularında eğitimler vermektedir.