Strese Rağmen Sağlıklı Yaşam

Eğitim Kategorisi: Zaman ve Stres Yönetimi
Eğitim Süresi: 39 Dk.
Eğitmen: Hülya Yücel

Kimlere Öneriyoruz?

Özel sektör ve kamu sektöründe aktif olarak yer alanlar ya da öğrencilere, çalışmayanlara, yetişkinlere, kendisini geliştirmek isteyenlere, değişime açık, stresi algılamada farkındalık oluşturarak olaylara farklı bakış açısı kazanmak isteyen herkese öneriyoruz.

Eğitimin Hedefi

Yaşamın içerisinde karşılaşılan, tehdit olarak algılanan olay ya da kişilere sabır, hoşgörü ve anlayış göstererek stres kontrolünü başarmaya katkı sunmak.

Eğitimin Amacı

Yaşanılan strese rağmen sağlıklı kalabilmeyi başaran bireyler inşa etmek ve böylece saygın insanları olan bir toplum yaratmaya katkı sağlamak.

Eğitim İçeriği

Stres tanımı, stresin vücuttaki etkileri, stresi algılama, onunla çatışmama, farkındalık, stres yönetiminde uyku, egzersiz, beslenme, meditasyon, sosyalleşme ve diğer öğeler. 

  • Stres nedir?
  • Algılanılan etkilenimleri değiştirirsek dünyamız değişir.
  • Stres baş edilmesi gereken bir düşman değildir.
  • Kısa süreli stres uyaranları güçlendirir.
  • Güçlü sosyal ilişkiler kurmak başarı getirir.
  • Psikolojik sağlamlık nedir?
  • Hayatı dengele!
  • Hitit duası
  • Uyku hijyeni nasıl olur?
  • Sağlıklı bir uykunun 10 adımı
  • Stres yönetiminde egzersizin rolü
  • Orman banyosu ve doğa Vitamini
  • Şükür günlüğü
  • Akıllı beslenme nasıl olur?

Geliştirdiği Yetkinlikler

Sabır, sempati, güler yüz, dengeli yaşam, sevgi, sakinlik, kalite, hoşgörü.

Hülya YÜCEL

1998 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden fizyoterapist unvanı ile mezun olmuştur.  Aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamış, İş ve Uğraşı Tedavisi programında 2002 yılında bilim uzmanı ve 2008 yılında doktor unvanlarını almıştır. Türkiye’de bu programda yüksek lisans ve doktora yapan ilklerden olmuştur. Ülkemizde “akuatik ergoterapi” ismini meslek terminolojisine kazandıran kişi olmuştur. Doçent unvanını 2016 yılında alan Sn. Yücel, akademik çalışmalarının yanı sıra bölüm başkanlığı, Erasmus- Socrates programı, kalite geliştirme komisyonu, eğitim komisyonu ve kariyer geliştirme merkezinin bölüm koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulunmuştur. Bunun yanı sıra etkili iletişim, eğitici formasyonu, liderlik ve etkin yöneticilik gibi alanlarda eğitimler almıştır. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Modülünü okumuştur (2017).

Yücel, sağlıkla ilgili alanlarda yurt içi ve yurt dışı pek çok merkezde gözlemlerde bulunmuş ve pratik çalışmalar yapmış; belediye ve özel eğitim merkezleri ile iş birliği içerisinde eğitimler vermiş; kongre, sempozyum ve toplantılarda konuşmacı, katılımcı ya da  düzenleyici olmuştur. Türkiye’de görmediği hemen hemen pek bir il kalmamış olup dünyada bulunduğu ülkeler; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Finlandiya, Hırvatistan, KKTC, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Filistin, Fransa, Galler, Güney Kore, Gürcistan, Endonezya, İngiltere, İran, İrlanda, İskoçya, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Letonya, Litvanya, Karadağ, Fas, Hollanda, Norveç, Özbekistan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Singapur, Ukrayna, Vatikan, Yunanistan ve Zambiya’dır.

Öğrendiklerini her zaman paylaşmaktan keyif alan Doç. Dr. Hülya Yücel’in editörlüğünü yaptığı üç kitabı bulunmaktadır. Bunlar; “Su İçi Rehabilitasyon”, “Aktivite Temelli Ergoterapi” ve “İnsan Sağlığında Koruyucu Yaklaşımlar” dır. Var olan ya da kazanılmış sağlığı korumak, bozulduktan sonra düzeltmeye uğraşmaktan daha kolaydır. Bu nedenle Sn. Yücel’in özel ilgi alanı, sağlığı korumaya yönelik özellikle stres yönetimini ilgilendiren eğitimlerdir. 


Tanıtım Videosu