Mülakat Teknikleri

Eğitim Kategorisi: İnsan Kaynakları Yönetimi
Eğitim Süresi: 18 Dk.
Eğitmen: Gaye Önsel

Kimlere Öneriyoruz?

Mülakat süreci yürüten ve yürütecek olan her profesyonele bu eğitimi öneriyoruz.

Eğitimin Hedefi

Bu eğitim ile hedefimiz mülakatı yürütecek profesyonellerin etik ilkeler, etkili soru sorma, mülakat süreci yönetme, mülakat değerlendirme konularında bilgi sahibi olması ve kullanılabilir, pratik teknikleri öğrenmesidir. 

Eğitimin Amacı

Eğitim amacı, ihtiyaç duyulan insan kaynağına ulaşmada doğru araçları kullanarak etkili bir seçme süreci yönetilmesinin sağlanmasıdır.

 Eğitim İçeriği

  • Mülakat Manifestosu
  • Uygun Mülakat Şekli ve Mülakat Süreci
  • Mülakatın 3 Sacayağı: Soru Sor-Dinle-Not Al
  • Etkili Soru Nasıl Sorulur?
  • Mülakat Süreci
  • Mülakat Değerlendirme

Gaye Önsel

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı’nda yapmıştır. 2005 yılında Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü’nde İşe Alım Uzmanı olarak görev aldı. 2009 yılına kadar sürdürdüğü bu görevde bilişim, uluslararası mühendislik, sağlık, sosyal hizmet, basın, insan kaynakları, eğitim gibi birçok pozisyona ait seçme yerleştirme sürecini yürüttü. Önsel, Yenigün İnşaat firmasında İnsan Kaynakları Yetkilisi olarak görev yapmıştır. Şu an İzgören Akademi’de İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Önsel, İnsan Kaynakları alanında eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır. Yenibiris.com ve kuraldisidergi.com adlı sitelerde yazıları yayımlanmaktadır.